Gazon

Gras is nog steeds een essentieel onderdeel van de meeste tuinen. In het gras mag nog gespeeld en geravot worden. Bij de aanleg van je gazon, heb je de keuze tussen graszoden, gras zaaien en kunstgras.

Het spreekt voor zich dat je bij graszoden onmiddellijk kan genieten van een mooi groen gazon. Na een tweetal weken is hij reeds beloopbaar. Ze kunnen quasi het jaar rond gelegd worden. Grasmatten zijn bovendien onkruidvrij, dus geen bestrijdingsmiddelen nodig. Om je gazon onkruidvrij te houden moet je het uiteraard blijvend onderhouden.

Je gazon inzaaien is vaak een budget vriendelijkere optie dan grasmatten. Er zijn echter een aantal kantekingen die je moet meenemen in je overweging. De ideale periode voor inzaaien beperkt zich tot het vroege voorjaar en najaar. Het duurt ook langer alvorens je een mooie dichte grasmat hebt die beloopbaar is.

De derde optie is kunstgras. Kunstgras wordt gebruikt zowel in de tuin, op balkons of op een dakterras. In aanleg is dit de duurste keuze. Uiteraard moet er nooit gemaaid, gesproeid, bemest, geverticuteerd,... worden. Op termijn dus een besparing op deze kosten. Bovendien kun je gans het jaar door genieten van een verzorgd groen gazon, ongeacht de weerstomstandigheden.